Clemens' blogpage

'n passie op wielen

BSA B33 gasmanette

sep 242018

Goh, waarom is ineens het rubber van de gashandel stuk. Er zit zomaar een gat in!

Bij demontage bleek het ijzerwerk binnenin totaal versleten te zijn en zo scherp dat dit het rubber van binnenuit heeft vernield. En ja dat heb ik eerder gehad. Bij de M20. Schijnbaar is dit niet gemaakt voor langer dan 60 jaar gebruik..... (of ik ben te kwistig met gasgeven)

 

Nationaal Veteraantreffen in Woerden.

sep 232018

De "motorbende" is naar het Nationaal Veteraantreffen in Woerden geweest. De motorbende is een app-groepje van oldtimer liefhebbers die bij mij in de buurt wonen. Vanuit dat groepje is een gezelschap van diverse (Engelse) oldtimers rijdend naar Woerden gegaan. Het was uitermate gezellig en het was ook leuk om te zien hoe een ieder zijn hobby en liefde voor het oude spul beleeft. De een gaat voor origineel, de ander voor bruikbaar en weer een ander wil gewoon technische verbeteringen. Alles is goed, zolang je er maar plezier aan beleeft! 

Wil je meer weten? klik dan hier

Lustrum vergeten..

sep 212018

Vandaag ben ik er achter gekomen dat ik in mei een lustrum ben vergeten. In mei reed ik immers al 15 jaar BSA. Nu moet ik volgend jaar het volgende lustrum niet vergeten. Volgend jaar rijd ik namelijk 30 jaar motor!

 

Hihihi na rekenen en terugzoeken (leve deze site) ben ik er achter gekomen dat ik ruim 9 jaar minstens één antieke auto en ruim 15 jaar minstens één antieke motor heb gehad. Kortom ruim 26 jaar oude zut.

 

Weer een BSA rit

sep 152018

Vreemd hoor, na heel veel BMW kilometers weer op een BSA M20 rijden! Toch was het een soort thuiskomen! Inmiddels heb ik ook besloten naar een oudere BSA uit te gaan kijken. Ik weet dan nog niet welke van de huidige motoren het veld moet gaan ruimen (de garage is nu eenmaal niet groter) Ik twijfel tussen de B33 en de M20. De M20 rijdt het fijnst maar is niet zo geschikt voor buitenlandse reizen dus de keus is erg moeilijk….. Komt tijd komt raad....

 

Terug uit Portugal

sep 082018

Ik ben nu terug uit Spanje en Portugal. Het was werkelijk een prachtige reis die begon in Gerona (Spanje) en eindigde in Porto (Portugal). Ik denk dat dit de mooiste Europese reis is geweest die ik ooit met de motor heb ondernomen. Het was een prachtige omgeving, het was mooi weer en het was een prima gezelschap (waaronder mijn dochter Nilai).

Ik heb werkelijk de hele reis genoten! Vandaag ga ik de BMW weer ophalen. De vrachtauto is immers weer in Nederland en wordt hier gelost. Helaas kan ik daardoor het Webbvorktreffen dit jaar niet meemaken. Maar dat mag de pret zeker en vast niet drukken want ik heb werkelijk een geweldige vakantie gehad!!

undefined

Atom

www.clemensvandusseldorp.nl