Clemens' blogpage

'n passie op wielen

De BSA B33 kwam uit de mottenballen

mrt 112018

Vandaag heb ik de BSA B33 van stal gehaald. Eerst moest al het vet van het chrome gehaald worden. Daarna olie controleren, accu er in en van de hefbrug af. Twee keer trappen was voldoende!! De eerste keer schopte hij al venijnig terug en de tweede keer liep hij voor ik er erg in had. Dus gelijk maar een ritje. Het was mooi weer dus waarom niet. Na ruim 50 km was er toch een probleempje: De gaskabel brak. 

Ik heb er een nippeltje op geschroefd en daarmee ben ik weer thuis gekomen. Gewoon aan de kabel trekken, niet handig maar wel doelmatig. Wordt nu dus een nieuwe gaskabel bestellen en monteren. Deze heeft al vaker problemen gehad waardoor hij nu werkelijk te kort is.

Pekel en zo

mrt 092018

Vandaag heb ik de BMW maar eens gewassen. Eindelijk alle pekel zooi door het afvoerputje het riool in. Gelijk maar de Yamaha van mijn dochter gewassen. Die wordt morgen opgehaald. Ze gaat weer rijden, met een gerepareerde OSCO ketting smeersysteem (OSCO heeft echt een hele goede service) en dus ook een schone motor. Met beide motoren ook maar even gereden. Kijken of alles nog goed werkt en ja daar wordt je dan gelijk weer blij van.....

Straks gaan de oldtimers weer uit de mottenballen. Dan is het feest compleet!! Wordt het weer moeilijk kiezen maar ja, dat is een luxeprobleem!

 

 

Koude winteravonden

mrt 062018

Mijn dochter en ik zijn allebei motorfanaat. Zij kocht een bouwpakket en zette het in elkaar. Daarna sloopte ze de boel om het op een koude winter dag samen met mij in elkaar te zetten. Dit is het resultaat:

undefined

Deze site

mrt 032018

Je kunt het niet zien hè. Maar op de achtergrond van deze site is er nu veel veranderd. Ik ben niet op een CMS overgestapt of zo. Nee ik blijf zelf in php werken en ontwerkp zelf. Maar ik heb nu een MYSQL database geïntegreerd en veel dingen werken nu al via deze database. Voordeel is dat ik het sneller en op meer plaatsen tegelijk aan kan passen. Verder is het gewoon leuk om te doen. Het is immers veel te koud in de schuur waardoor ik de oldtimers maar lekker links laat liggen. En nu er sneeuw ligt laat ik de BMW ook maar staan.

Technische middag BSA club

feb 192018

De technische middag van de BSA club ging over verbeteringen die je zou kunnen aanbrengen en de zin dan wel onzin daarvan. Opvallend genoeg waren er voor met name de twins de meeste verbeteringen aan te brengen. Maar de meeste verbeteringen bleken toch wel nadelen te kennen. Maar enkele vond ik echt nuttig. 

Voor de één cilinder BSA heb ik eigenlijk niets nieuws gehoord. Ja, ledlampen zijn beter vooral omdat je langs de weg geen 6 volt lampen meer kunt kopen.... En ook een andere koppeling is ook beter. Maar dat wist ik al en dat doe ik alleen als ik er toevallig een tegen kom... 

Maar de technische discussies waren leuk en vaak verhelderend. Wat te denken van een gps gestuurde km.teller die wel erg veel op een originele kabelgestuurde km.teller lijkt!!!

Motorvakanties!!

jan 232018

Alle vakanties zijn rond en geregeld. Dit jaar gaat een prachtig jaar worden!

Allereerst een week met MC Keizer Karel de buitenlandse reis naar Frankrijk.

Daarna met de BSA Monstertoer naar Duitsland.

Dan een Passentoer door Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Italië en Zwitserland.

Daarna, als kers op de taart en omdat het gewoon niet op kan, ook nog met Nilai naar Spanje en Portugal waarbij we de motor zeer luxieus daar naar toe laten brengen. Dit om snelweg rijden te voorkomen en om maximaal te genieten. De motor met vrachtauto en wij met het vliegtuig. Dankzij Horizonmotorreizen!

Ja, ik weet het, ik ben een zondagskind!!!

Atom

www.clemensvandusseldorp.nl